An error occured
Prøv igen senere
Ingen søgeresultater
Ingen søgeresultater
Viktualierummet er for mange blevet et must have, og mange nyopførte huse bliver født med et spisekammer, der fungerer som et personligt lager med god plads til langtidsholdbare mad- og drikkevarer.
I mormors viktualierum var der et forråd af alskens kolonialvarer. Hjemmelavede marmelader, syltekrukker, saft, småkager og et par gode flasker vin fyldte hylderne. Der var ikke fare for at løbe tør for proviant.
Er du et madøre, som holder af at tilberede og spise god mad, er viktualierummet nærmest uundværligt. Her løber du ikke tør for opbevaringsplads til hjemmelavede lækkerier, konserves og storindkøb, der sikrer husholdningsbudgettet klækkelige rabatter.
Viktualierummet kan frigøre plads fra dit køkken, så dine køkkenskuffer ikke flyder over med havregryn, pasta, sukker og krydderier, konserves og lignende. Det er dog ikke kun fødevarer, du kan opbevare i rummet. Alt efter hvor stort dit viktualierum er, kan du også have rengøringsmidler, køkkenrulle og andre ting, som du har svært ved at få plads til andre steder.
Måske er der ikke plads til et decideret viktualierum i boligen. INVITA har også en række forskellige løsninger med viktualieskabe, som giver masser af praktisk og let overskuelig opbevaring. Eksempelvis kan et stort hjørneskab indrettes som viktualieskab, hvor der er plads til f.eks. kartofler og andre grove grøntsager i bunden, mens hylder i forskellig bredde og dybde giver plads til f.eks. konserves og toiletpapir.
Er du i tvivl om, hvordan du skal indrette dit viktualierum og køkken? Se hvordan andre har fået opfyldt deres køkkendrømme.
Viktualierummet behøver ikke kræve en masse ombygning. Det kan laves med skydedøre, og alle madvarer er på den måde nemme at komme til. Lågerne kan stå åbne, når man laver mad, og lukkes i, når man er færdig. Nogle vil også gerne vise sammenhængen mellem køkken og viktualierum og vælger en skydedør i glas ind mod køkkenet. På den måde får man en visuelt oplevelse af, at man har et rigtigt madværksted.
Tænk i zoner, sikr en stabil temperatur
I viktualierummet er det en fordel, hvis temperaturen er lavere end i resten af dit hjem og relativt stabil. Det giver de bedste forudsætninger for dine madvarers holdbarhed. Også vin og øl, du opbevarer i viktualierummet, trives godt i rummets kølige, stabile temperatur, hvor der ikke er noget sollys. Det er muligt at få en temperaturstyring i viktualierummet, så frugt og grønt holder sig godt.
Før du kan gå i gang med at tænke på viktualierumsindretningen, skal du vælge, hvor du vil placere det i dit hjem. I moderne boliger vil det ofte være praktisk at indrette viktualierummet i umiddelbar forlængelse af køkkenet. Det giver hurtig og nem adgang til råvarerne fra spisekammeret.
Det er derudover en god idé, hvis du vælger et rum uden vinduer. Det sikrer, at mad- og drikkevarer i rummet ikke bliver udsat for direkte sollys og svingende temperaturer.