An error occured
Prøv igen senere
Ingen søgeresultater
Ingen søgeresultater
Det kan være svært at finde rundt i de mange muligheder, der er, når du skal vælge ovn og komfur. Vi guider dig, så det bliver lettere at afgøre hvilket komfur og ovn, der passer til dig.
Når du skal vælge komfur eller ovn, skal du beslutte, om du ønsker en indbygningsovn i et køkkenskab eller et fritstående komfur med ovn.
Et fritstående komfur kan du placere, hvor du har lyst. Det kræver blot, at der er adgang til strøm. Ofte er det en billigere løsning end de integrerede løsninger. Ulempen er, at det kan være sværere at få et fritstående komfur til at passe ind i køkkenets stil.
Foretrækker du en integreret løsning, kan komfuret placeres et sted og ovnen et andet. Det giver samtidig mulighed for, at du eksempelvis kan vælge et gaskomfur og en el-ovn. Installationen er dog mere kompliceret, og det er derfor også en dyrere løsning.
Det er vigtigt, at du tager højde for din arbejdsgang i køkkenet, når du skal vælge din ovn og komfur. Bruger du ovnen meget, er det ikke optimalt at have en ovn under komfuret, hvor du er nødsaget til at bukke dig. Her anbefaler vi i stedet, at du vælger en integreret løsning, hvor du får en optimal arbejdshøjde.
Læs her, hvordan du indretter køkkenet funktionelt.
En dampovn tilbereder maden noget hurtigere end en almindelig ovn, og generelt holder en dampovn bedre på saft, smag og kraft.
Tillader pladsen det, kan en idé derfor være at placere en dampovn under, over eller ved siden af den almindelige ovn.
Har du ikke har plads til to ovne, kan du vælge en ovn med indbygget damp. Det er især en fordel, hvis du skal tilberede maden hurtigt. Det sparer plads i køkkenet, som du kan bruge til mere skabsplads.
Er du i tvivl om, hvad du skal vælge? Book et uforpligtende møde og lad os hjælpe dig med at finde de rette produkter til dit køkken.
Book et møde
En fordel ved gaskomfuret er den hurtige temperaturregulering. Du kan lynhurtigt styre flammens styrke, hvilket giver dig fuld kontrol over din madlavning.
Et gaskomfur har et lavt energiforbrug, som er godt for både miljø og pengepung. En ulempe er rengøringen. Et gaskomfur er mere besværlig at rengøre end glaskeramisk og induktion.
Et glaskeramisk komfur er billigere end induktion. Det er nemt at rengøre, og udnytter varmen godt.
Ulempen ved en keramisk kogeplade er dog, at den ikke er lige så hurtig til temperaturreguleringer som gas og induktion.
Induktion er op til 25% mere energibesparende end et glaskeramisk komfur, men det er også et dyrere valg.
Et induktionskomfur varmer bunden på din gryde eller pande op, så kogepladen forbliver nogenlunde kølig - det er velegnet til børnefamilier.
Bagsiden er, at du skal investere i nyt udstyr, da det kræver, at dit kogegrej har en magnetisk bund.
Det har betydning hvilket energimærke, du vælger. Vil du spare på energiregningen, bør du vælge hvidevarer med A+ eller A++.
Du kan også spare penge ved ikke at forvarme ovnen, medmindre du skal bage ved høj varme i kort tid. Læg i stedet 10-15 minutter ekstra til tilberedningstiden.
Brug også varmluft og udnyt, at du kan have flere plader i ovnen på samme tid. Ofte er det små ting, som giver klækkelige besparelser.
Se alle vores materialer og tilbehør